Making a skin

Boomschors is een uniek Materiaal door zijn verscheidenheid aan structuren, vormen en kleuren. Dit natuurlijke materiaal wordt gevormd door zijn omgeving waardoor ieder stuk uniek van uiterlijk is. Dit heeft mij geïnspireerd om gebruik te maken van dit materiaal en het te verwerken in een zit object. Tijdens het ontwikkel proces kwam ik tot de conclusie dat niet alle eigenschappen die bij boomschors horen geschikt zijn voor een zitobject. Ik ben opzoek gegaan naar een manier waarop de elementen die mij aanspreken in boomschors zoals de verscheidenheid aan structuren en zijn kleur tot zijn recht komen, maar dan met de geschikte eigenschappen voor mijn ontwerp. Na een uitgebreid materialen onderzoek ben ik er in geslaagd een vorm van latex op een unieke manier te gebruiken waardoor het oogt als boomschors maar dan met de gewenste eigenschappen. Het resultaat is een zitobject geïnspireerd op natuurlijke elementen met een goed zit comfort.